TV Noe může vysílat dalších dvanáct let, Pařízkův informační kanál získal licenci

25. leden 2018

Drobnou novinkou je pak udělení licence pro zvláštní přenosové systémy severočeskému kanálu RTM Plus. Ta se týká šíření programu přes internet.

Křesťanská televize Noe může vysílat dalších dvanáct let. Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) o tom rozhodla na svém posledním zasedání, když prodloužila stávající satelitní licenci programu o dalších dvanáct let. Právě družice je pro TV Noe primárním způsobem distribuce signálu, v ostatních kanálech je šířena formou převzatého vysílání, a to včetně Regionální sítě 8 Českých Radiokomunikací nebo kabelových a IPTV sítích.

Důležitým rozhodnutím rady je pro tentokrát i udělení licence pro nový informační kanál společnosti TP Pohoda, za níž stojí ostravský podnikatel Radim Pařízek. O tomto projektu již web Digitální rádio své čtenáře informoval. Brněnský infokanál, jak již z názvu vyplývá, má primárně cílit na jihomoravskou metropoli, Pařízek chce jeho aktivity později rozšířit také do Prahy a Ostravy. Drobnou novinkou je pak udělení licence pro zvláštní přenosové systémy severočeskému kanálu RTM Plus. Pro stanici to de facto znamená možnost zahájit živé vysílání na internetu včetně přijímačů s funkcionalitou HbbTV.

autor: lukpo
Spustit audio