Tvůrci Slow TV spouštějí Slow Radio, nabídnou zvuky jižních Čech

24. květen 2017

„Během dne může v tomto ročním období zkušený posluchač identifikovat ve vysílání Slow Radio nejméně 40 různých druhů ptáků,“ konstatoval Zdeněk Vermouzek z České společnosti ornitologické.

Tvůrčí skupina stojící za Slow TV, projektem takzvané pomalé televize uvádí nový experimentální audio projekt Slow Radio. Posluchači tu budou moci najít v přímém přenosu a s vysokou audio kvalitou zvuky přírody jižních Čech. Nový projekt je k dispozici na webové stránce http://www.slowradio.cz/. Spolu s týmem Slow TV přišel na vznik „pomalého rádia“ kreativní spolek Žádná věda.

„Během dne může v tomto ročním období zkušený posluchač identifikovat ve vysílání Slow Radio nejméně 40 různých druhů ptáků,“ konstatoval Zdeněk Vermouzek z České společnosti ornitologické, který se na tvorbě pořadu podílel. Autoři projektu věří, že cílovou skupinou vysílání Slow Radio budou všichni, kdo rádi poslouchají zvuky přírody pro zklidnění při práci či jako meditaci, audiofilové a hlavně amatérští či profesionální ornitologové. Kromě přehrávače je možné na webu najít také informaci o aktuálním čase a počasí na místě, odkud se vysílá. Projekt by se měl nadále rozvíjet.

autor: lukpo
Spustit audio