Týden duchů v ZOO Dvůr Králové nejúspěšnější v historii

10. listopad 2016

Třináctý ročník Týdne duchů zaznamenal rekordní počet návštěvníků, přišlo přes 15 000 osob.

Zásoba dýní nestačila a ZOO musela urychleně zajistit další, letos bylo spotřebováno více než 2000 dýní.

Propad v návštěvnosti se, přes nepřízeň počasí v druhém čtvrtletí, podařilo zastavit, ve středu 30. října 2013 bylo dosaženo počtu 372 610 návštěvníků, což byl celkový počet návštěvníků ZOO Dvůr Králové nad labem v roce 2012.

Týden duchů 2013 v ZOO Dvůr Králové nad Labem - hřiště - trička

K zájmu návštěvníků, kromě příznivého počasí, přispěly i letošní novinky. Asi největší úspěch měla živá strašidla a strašidelná stezka u Pavilonu lvů. Veliký zájem byl o tradiční akce s dýněmi u zvířat, která je dostávala na krmení i na hraní.

Během Týden duchů bylo dosaženo čísla loňské návštěvnosti za celý rok. Včetně středy 30. října přišlo do ZOO 372 610 návštěvníků, v roce 2012 to bylo 370 265 osob za celý rok. Podařilo se tak zastavit pokles návštěvnosti, který začal v roce 2010.

Letošní Týden duchů byl zahájen v sobotu 26. října 2013 slavností na velikém lanovém hřišti u Rotundy, které zvítězilo v mezinárodní anketě Dřevěná stavba roku, pořádanou Nadací Dřevo pro život.

Ve stejný den proběhlo předávání této i dalších cen v anketě a to velmi netradičně: přímo mezi lemury, na Ostrově lemurů, kam se všichni účastníci museli přebrodit vodou.

S oceněním, které převzal zástupce ředitele ZOO Ing. Jaroslav Hyjánek z rukou člena předsednictva Svazu měst a obcí ČR Ing. Františka Chlouby a zástupce Nadace dřevo pro život ředitele Ing. Stanislava Poláka, byla spojena i finanční odměna 10 000 Kč.

ZOO se již předem rozhodla tuto částku věnovat dětem a nechala vyrobit oranžová trička s motivem ZOO. Ta dostávaly děti během odpoledne v různých soutěžích a většinou si je hned navlékly na sebe, takže Týden duchů celý probíhal v barvě dýní!


Zvětšit mapu
autor: JMys
Spustit audio