U chrudimského Větrníku je 100 nových parkovacích míst, řidiči je zatím ignorují

19. říjen 2017

Část příjezdové cesty na chrudimské sídliště Větrník je nově vyhrazená pro parkování. Jednoduchá úprava znamená sto dalších míst pro auta. Radnice změnou reagovala na stížnosti některých obyvatel na nedostatečnou kapacitu parkovišť.

Úředníci využili toho, že příjezdová komunikace je poměrně široká, má přibližně 10 metrů. Vyznačená parkovací místa by měli využívat hlavně lidi z bytových domů Na Šancích, Hradištní, kde je parkovacích míst nedostatek, na samotný Větrník je to o něco dál.

Parkovací místa jsou vyznačená od silnice na Topol až k samotnému sídlišti Větrník. Změna má také zajistit to, aby na široké silnici nezůstávaly odstavené kamiony. Parkovací místa jsou vyznačená pouze vodorovným dopravním značením, žádné další terénní úpravy nebo ostrůvky v lánu nejsou.

Čtěte také

Reakce místních jsou zatím rozporuplné. Na sociálních sítích lidé upozorňují hlavně na to, že směrem z kopce řidiči jezdí rychleji než padesátkou, takže existuje riziko nabourání odstavených aut. Další problém je to, že místo je poněkud odlehlé, hned za silnicí končí město a začíná pole. Toho by mohli využít případní zloději.

Nová parkovací místa u chrudimského sídliště Na Větrníku
autor: kop
Spustit audio