U Koruny v Hradci Králové se začne stavět. Lidé už tam nezaparkují

Na ploše někdejšího autobusového nádraží u Koruny v Hradci Králové nebudou moci řidiči od dnešní půlnoci parkovat. Na místě, kam se vešlo až 500, se chystá developerská firma stavět obchodní centrum. Místa pro parkování tu opět vzniknou až jako součást centra.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Parkoviště u Koruny v Hradci Králové

Parkoviště u Koruny v Hradci Králové | Foto: Jiří Fremuth | Zdroj: Český rozhlas

„Pro mě třeba konkrétně to bude docela velký problém,“ říká paní Markéta, která jezdí do Hradce Králové každý den 30 kilometrů za prací. „Dojíždím od Hořic a tady někde v okolí není možnost zaparkovat,“ podotýká.

U Koruny denně nechávaly svá auta stovky lidí. Mimo jiné proto, že to bylo v širším centru města jediné parkoviště, kde bylo možné vůz odstavit zdarma. Počínaje nocí na sobotu už tam auto nebudou moci nechat.

Přehrát

00:00 / 00:00

O uzavírce parkoviště v širším centru Hradce Králové natáčel redaktor Jiří Fremuth

„Už v tuto chvíli na parkovišti visí informační tabule, které informují řidiče o tom, že od soboty 1. listopadu na parkovišti nemohou parkovat. Tento týden už tam vyroste i oplocení, které bude od 1. listopadu uzavřené,“ vysvětluje za investora HB Reavis Group Magdalena Drsová.

Řidiči, kteří vůz na parkovišti nechají déle, se budou moci obrátit na ostrahu, která jim umožní kdykoli odjet, dovnitř už je však znovu nevpustí.

Lidé tak budou muset hledat místo k parkování třeba v okolních ulicích, kde se však už za stání platí.

Obchodní centrum chce investor otevřít před Vánoci 2016 a jeho součástí má být i přes tisíc parkovacích míst. Souběžně se stavbou obchodního centra vybuduje město u Koruny novou kruhovou křižovatku.

Jiří Fremuth, kov Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme