Ukrajinský premiér Jaceňuk čelí obvinění z korupce. Přijal prý úplatek 3 miliony dolarů

Předseda ukrajinské vlády Arsenij Jaceňuk je obviněný z korupce. Podle oznámení poslance Serheje Kaplina bude ukrajinského premiéra vyšetřovat generální prokuratura. Kromě něj čelí obvinění z korupce i další úředníci z okolí prezidenta Petra Porošenka.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ukrajinský premiér Arsenij Jaceňuk

Ukrajinský premiér Arsenij Jaceňuk | Foto: Wikimedia Commons CC-BY-3.0, Bundesministerium für Europa, Integration und Äusseres

Premiér Jaceňuk údajně přijal úplatek 3 miliony dolarů. Za něj měl jmenovat Volodymyra Iščuka šéfem státního rozhlasu a televize.

Soudní příkaz k vyšetření případu umístil na Facebooku poslanec ukrajinského parlamentu Serhej Kaplin. Obvinění z korupce čelí mimo jiné i šéf kanceláře prezidenta Porošenka a bývalý mediální magnát Boris Ložkin.

Z praní špinavých peněz a přijímání úplatků se ukrajinští politici často vzájemně obviňují. Soudy ale zatím nikoho z nejvyšších představitelů současné kyjevské vlády do vězení neposlaly.

Vít Pohanka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme