V bavorských Francích vysílá už čtrnáct regionálních stanic díky DAB+

2. srpen 2017

Novinky se týkají mimo jiné i vysílače Ochsenkopf, který je zachytitelný i na omezeném území Čech.

Již čtrnáct regionálních stanic je šířeno díky digitálnímu rozhlasovému vysílání DAB+ a bavorských multiplexech, konkrétně v regionu Franky. V tiskové zprávě o tom informoval tamní regulátor BLM. Jedná se o takzvaný simulcast, tedy stanice jsou kromě DAB+ zároveň šířeny i v analogovém pásmu VKV. Jejich zásah díky digitálnímu rozhlasu je ale nyní pochopitelně mnohem větší. Jedná se o sítě Unterfranken (10A), Mittelfranken (8C) a Oberfranken (10B).

Unterfranken: Radio Gong Würzburg, Radio Charivari Würzburg, Radio Primavera, Radio Galaxy in Aschaffenburg a Radio Primaton in Schweinfurt.

Mittelfranken: Radio 8 a Radio Galaxy in Ansbach.

Oberfranken: Radio Euroherz und extra radio in Hof (v plánu), Radio Mainwelle in Bayreuth, Radio EINS in Coburg, Radio Plassenburg in Kulmbach, Radio Bamberg (v plánu) a Radio Galaxy Oberfranken (v plánu)

K dalšímu obohacení programové nabídky v oblasti Dolní Franky (Unterfranken) by mělo dojít v průběhu října. Co se týká vysílání Radia Euroherz, s jeho zprovozněním se počítá v prosinci a bude zároveň spuštěno čtyřiadvacetihodinové vysílání. V oblasti Franků je možné díky regionálním multiplexům zachytit také stanice Rock Antenne, Absolut Hot a Kultradio.

autor: lukpo
Spustit audio