V Berlíně odstartuje digitální rádio pro gaye a lesby, přidá se i Hamburk

23. srpen 2016

Stanice přinese největší hity od interpretů, kteří se přihlásili ke gay a lesbické komunitě. Zazní například Golden Gay Hits, výběr písniček z Eurovision Song Contest nebo Gay Stars Live Concert.

Lulu.fm, první rozhlasová stanice v Německu, která je určena pro gay a lesbickou komunitu, začne od října vysílat v Berlíně, Braniborsku a Hamburku prostřednictvím pozemního digitálního rádia DAB+. Tímto krokem získává provozovatel technický zásah téměř osmi milionů obyvatel. V Berlíně bude pro distribuci signálu používat stanice známou vysílací věž Alexanderplatz, v Hamburku pak Heinrich-Herz Turm. Doposud byla stanice dostupná pouze na internetu a v mobilních aplikacích.

Stanice přinese největší hity od interpretů, kteří se přihlásili ke gay a lesbické komunitě. Zazní například Golden Gay Hits, výběr písniček z Eurovision Song Contest nebo Gay Stars Live Concert. Vše bude doplněné o nejžhavější muziku ze současnosti. Moderátory stanice jsou známé tváře gay a lesbické komunity. Stanice přináší i přenosy z různých akcí zaměřených na tuto menšinu. „Homosexuální komunita si žije svým způsobem života. Má svůj vlastní svět hudby, své trendy a spoustu prvků, které na ostatních stanicích nedostávají prostor,“ uvedl šéf stanice Frank Weiler.

autor: lukpo
Spustit audio