V Bruntále budují bezbariérový předprostor nemocnice

11. září 2017
Zprávy , Zprávy

Těžká technika teď upravuje prostor před nemocnicí v Bruntále. Opravuje se tady i vstup do budovy. Ten by měl být v budoucnu bezbariérový, aby se tak do nemocnice snáze dostali i invalidní pacienti. Město za úpravy zaplatí přes 2 miliony korun.

Prostor před Podhorskou nemocnicí upravují bagry a další těžká technika. Lidí, kteří nemocnici navštěvují, musí stavbu obcházet po improvizovaném dřevěném chodníčku. Jako například paní Marta.

„Řadu let jsem tam pracovala. Už se to rozpadalo, určitě to potřebovalo údržbu. Taky si lidé zvykli, že jezdí auty až do areálu. Myslím, že to atrium bude pěkné,“ říká.

Prostranství před bruntálskou nemocnicí se zcela mění. Portál, který tady stál od první poloviny 80. let, už neexistuje. „Především budou nové plochy bezbariérové, vstup do nemocnice bude snadnější pro všechny, i pro motoristy,“ říká mluvčí bruntálské radnice Jiří Ondrášek.

Zvýší se kapacita parkování? „Postupně se snažíme nacházet nové a nové plochy a na jejich místě budovat nová parkovací stání a postupně tak rozšiřovat parkovací možnosti před nemocnicí,“ dodává mluvčí.

Práce před nemocnicí jsou jen částí úprav. Příští rok tady totiž začne oprava fasády a střechy samotné budovy nemocnice.

autor: Klára Kohutová
Spustit audio