V Budějovicích se boxuje u Táty Němce. Pravidelně tu pořádají mistrovství republiky

2. duben 2018

České Budějovice jsou také městem boxu. Volejbalisté Jihostroje začínají semifinále extraligy. Dynamo prohrálo v Ústí 0:2. To vše ve Sportovních ozvěnách, které připravil Kamil Jáša.

Když se řekne Táta Němec, věděli byste, do jakého prostředí se vydáme? Ano, do boxerského ringu. Ve speciální hale v boxerském klubu Táty Němce v Českých Budějovicích se o víkendu sešli nejlepší rohovníci z celé republiky.

O všechno, co si jen dokážete okolo boxerského ringu představit, se stará Milan Beneš. „Vždycky po dvou letech nás nominují, abychom udělali mistrovství republiky. Můžu říct, že je to finančně i pracovně velmi náročná záležitost, ale podpořilo nás město i kraj,“ dodal.

Podle rozhodčího Tomáše Müllera je úroveň šampionátu kadetů skvělá. „Jsou to ještě mladí kluci, bojovníci, neumějí prohrávat, takže do toho dávají všechno. Hrozně rád jezdím na soutěže školní mládeže nebo kadetů, protože je to prostě upřímnější,“ komentoval.

V boxerském lubu Táty Němce chválil mimo jiné krásné kresby nad ringem, které zachycují významné boxery. „Jsem vděčný panu Benešovi za to, že v poslední době pořádal pětkrát mistrovství republiky v různých mládežnických kategoriích. Jsou tady úplně skvělé tréninkové prostory, a když se dívám na ty fotografie, polovinu lidí ještě pamatuji, jak boxovali, a moc mě těší být tady,“ dodal.

Boxerský klub Táty Němce v Českých Budějovicích hostil mistrovství republiky kadetů

Zlato na domácím mistrovství České republik kadetů nakonec vybojoval boxer z klubu Táty Němce David Popovič.

Sportovní ozvěny výsledkově:

Tolik radosti zdaleka nebylo na fotbalových trávních. Dynamo nečekaně prohrálo v Ústí nad Labem 0:2. Táborsko ve Frýdku dostalo jeden gól a žádný nedalo.

Ondrášovka krajský přebor fotbalistů má za sebou další kolo. V čele tabulky se drží na prvním místě Želeč, na druhém Jindřichův Hradec, oba týmy mají 45 bodů. Třetí Olešník nasbíral o deset méně. Tabulku uzavírají s jedenácti body Nová Včelnice a poslední Dačice, které mají jen sedm bodů.

Kam v týdnu za sportem:

Určitě na volejbal. Jihostroj už je v semifinále extraligy, nastoupí proti Karlovarsku. První zápas se bude hrát v úterý 3. dubna od 18 hodin v Českých Budějovicích. Do sportovní haly zve manažer Robert Mifka: „Vstupenek máme připravených spoustu hodinu. Kdo přijde, dostane. Začneme prodávat hodinu před zápasem dole u pokladny ve sportovní hale.“

autor: Kamil Jáša
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.