V Krumlově začala oprava autobusového nádraží. Potrvá tři roky

6. duben 2018

Prostor autobusového nádraží v Českém Krumlově se začíná měnit před očima. Začala jeho kompletní rekonstrukce, která přijde na více než 70 milionů korun.

Po dokončení bude cestujícím k dispozici dopravní terminál se čtrnácti krytými zastávkami s veřejným osvětlením. V areálu podle mluvčí českokrumlovské radnice Lenky Nestávalové přibude sto parkovacích míst pro auta, stání pro kola a motorky.

Parkoviště bude vybavené nabíjecími stanicemi pro elektromobily a na bezpečnost cestujících bude dohlížet kamerový systém. Z nádraží povedou navíc nové přístupové cesty směrem do centra.

Rekonstrukce autobusového nádraží je rozdělená do dvou etap. „V první etapě zmizí dřeviny v blízkosti nádraží. Většinou se jedná o břízy, které tam nemají vhodné podmínky pro růst. Na jejich místo přijdou nové stromy,“ vysvětlil Miroslav Reitinger, jednatel městské společnosti Českokrumlovský rozvojový fond.

Přípravné práce pro opravu venkovního terminálu budou v první polovině dubna pokračovat postupným zřizováním staveniště a vytvořením provizorních autobusových stání. Samotná budova autobusového nádraží se rekonstrukce dočká v letech 2019 a 2020.

Pro cestující bude nádraží fungovat dál. „Určitá omezení vzniknou přesunem konkrétní zastávky na jiné místo v rámci lokality,“ dodal Miroslav Reitinger.

Spustit audio