V německém DVB-T2 se objeví i nekódovaný kanál ARD alpha HD

1. listopad 2016

Většina programů v nabídce druhé terestrické televize našich západních sousedů bude v kódu. Volně zůstanou jen veřejnoprávní programy.

Německý veřejnoprávní kanál ARD Alpha, který patří do rodiny Bavorské televize, začne vysílat v následujících měsících ve vysokém rozlišení obrazu (HDTV). Vyplývá to z oficiální prezentace k přechodu na DVB-T2, který aktuálně probíhá. ARD alpha HD by měla odstartovat 29. března a bude figurovat v kategorii „Frei Emfangbar“, tedy volně šířené stanice bez poplatků. Privátní kanály budou součástí placené služby freenetTV.

Do kategori celoplošných veřejnoprávních programů je možné zařadit Das Erste HD, ZDF HD, Arte HD, Phoenix HD, 3sat HD, KiKA HD, One HD, Tagesschau 24 HD, ZDF_neo HD a ZDF info HD. V kategorii regionálních programů (regional zusäntzlich) jsou zahrnuty stanice BR HD (Bavorsko), HR HD (Hesensko), MDR HD (Sasko, Sasko-Anhaltsko, Duryňsko), NDR HD (severní Německo), Radio Bremen TV, Rbb HD (Berlín a Braniborsko), SR HD (Sársko), SWR HD (Bádensko-Württenbersko a Porýní-Falc) a WDR HD (západní Německo).

autor: lukpo
Spustit audio