V Německu je v současné době v provozu přes osm milionů DAB rádií

7. září 2016

Na tomto výsledku má podle Media Broadcast podíl zejména masivní výstavba digitální rozhlasové sítě a také rozšiřování programové nabídky

Necelých čtrnáct procent německých domácností v současné době deklaruje poslech digitálního pozemního rozhlasu DAB+. V minulém roce to bylo procent deset. Naopak poslech prostřednictvím VKV rádia zaznamenal mírný pokles. V rámci své studie o tom na veletrhu IFA informoval telekomunikační operátor Media Broadcast. Firma nadále počítá, že cifra využívání digitálních rozhlasových přijímačů bude nadále růst.

V domácnostech nebo v automobilech je v současné době 8,2 milionu DAB zařízení. Na tomto výsledku má podle Media Broadcast podíl zejména masivní výstavba digitální rozhlasové sítě, která probíhá v posledním přibližně roce, a také rozšiřování programové nabídky o atraktivní stanice. Zatímco v loňském roce deklarovalo DAB přijímač v automobilech okolo dvou milionů lidí, nyní jsou to tři miliony jednotek. DAB+ chápe Media Broadcast nadále jako budoucnost rozhlasového vysílání. Do konce letošního roku bude v Německu v provozu už 110 vysílačů celoplošného multiplexu na kanálu 5C.

autor: lukpo
Spustit audio