V Německu začala fungovat nová kancelář pro podporovatele DAB rádia

20. červenec 2016

Na celostátní úrovni funguje u našich západních sousedů dvanáct stanic, například v Mnichově mají ale posluchači díky regionální nabídce k dispozici téměř 50 programů.

V sousedním Německu začala fungovat nová Kancelář pro digitální rádio, která je podporovaná sdružením Digitalradio Deutschland. Její sídlo je v Berlíně a jde o nástupce Projektové kanceláře, která sdružovala podporovatele technologie DAB. Jejími členy jsou veřejnoprávní rozhlas a televize ARD, Deutschlandradio (mj. provozovatel Deutschlandunk), některá privátní rádia a také telekomunikační operátor Media Broadcast.

Všechny zúčastněné subjekty si daly jako svůj závazek nejen podporu technologie DAB, ale také zapojení marketingových aktivit v této oblasti. Nová německá kancelář pro digitální rozhlas je s výsledky DAB rádia spokojená. V Bavorsku například využívá tuto technologii šestnáct procent domácností. Na celostátní úrovni je to v současné době přes deset procent. V minulém roce se v Německu prodalo přes devět set tisíc DAB přijímačů. V letošním roce lze očekávat, že to bude 1,2 milionu. Na celostátní úrovni funguje dvanáct stanic, například v Mnichově mají ale posluchači díky regionální nabídce k dispozici téměř 50 programů.

Zdroj: Satnews.de

autor: lukpo
Spustit audio