V Nizozemsku existuje politická vůle na spuštění další celostátní DAB+ sítě

3. srpen 2017

Ideálním stavem by bylo podle ministra hospodářství udělení dalších jednatřiceti oprávnění pro toto vysílání. Tento způsob distribuce by nebyl svázán s šířením signálu v pásmu VKV.

Nizozemsko by se mohlo v blízké době dočkat realizace kroků, které by vedly ke spuštění další digitální rozhlasové sítě na národní úrovni. Informuje o tom web TotaalTV. Henk Kamp, ministr hospodářství, je iniciátorem pro poskytnutí dodatečné volné kapacity pro rozšíření digitálního vysílání dalším zájemcům. Prozatím fungují v Nizozemsku dvě národní sítě – veřejnoprávní multiplex NPO a komerční DAB+.

Kamp chce politickým rozhodnutím dále umožnit vznik dalších regionálních DAB+ multiplexů, které by byly k dispozici ve vybraných oblastech. Ideálním stavem by bylo podle Kampa udělení dalších jednatřiceti oprávnění pro toto vysílání. Tento způsob distribuce by na rozdíl od jiných licencí nebyl svázán s šířením signálu v pásmu VKV, případně středních vln. V současné době prozatím ale ještě není známo, kdy bude nové kapacita v připravovaných multiplexech k dispozici. Vše je ve fázi úvah.

autor: lukpo
Spustit audio