V novém zooparku u Dolní Pěny uvidíte opice, pumu a kočku s plovacími blánami

7. červen 2015

Původně chtěli jen několik exotických zvířat pro radost, nakonec je z toho nový zoopark na jihu Čech. Areál Na Hrádečku u Jindřichova Hradce otevřel 30. května. Prohlédnete si tam přes osmdesát druhů zvířat od krokodýlů, přes opice a kočkovité šelmy až po velbloudy.

„My jsme ani neměli v úmyslu otevírat nějaké zařízení pro veřejnost. Dlouhá léta jsme doma chovali exotická zvířata a nikdo o tom moc nevěděl. Lidé se to ale postupně dozvídali a chtěli se na zvířata podívat,“ říká Tomáš Albrecht.

Jako první měl doma africké drobné rosničky. Postupně zvířat přibývalo. „Došlo to do stádia, že jsme sjednotili pozemky a na deseti hektarech se teď snažíme vést zařízení, které by mělo hlavně sloužit jako výuková základna pro děti,“ dodává Tomáš Albrecht.

Mezi nejzajímavější a nejlíbivější obyvatele zooparku podle něj patří drápkaté opičky. Dále si tu lidé mohou prohlédnout mimo jiné pštrosy, pumu americkou, kanadského rysa a kočku rybářskou. „Ta je velice dobrým plavcem, má mezi prsty dokonce plovací blány a dovede se potápět pro potravu,“ přibližuje Tomáš Albrecht.

Zoopark Na Hrádečku najdete mezi Dolní a Horní pěnou na Jindřichohradecku.

autor: Romana Lehmannová
Spustit audio