V nových bavorských DAB+ multiplexech se začaly objevovat první regionální stanice

4. červenec 2017

Vysílač Ochsenkopf, který šíří multiplex Oberfranken, prozatím zůstává bez regionálních programů. Nově jsou v něm od pátku šířeny stanice Kultradio, Absolut Hot a Rock Antenne.

Bavorské DAB+ multiplexy Unterfranken a Mittelfranken, které vznikly koncem června po technických úpravách rozhlasové sítě BR Franken, zařadily do své nabídky první stanice z řad privátních regionálních vysílatelů. V multiplexu Unterfranken (kanál 10A) se objevily programy Gong Wuerzburg a Charivari Wuerzburg; Radio 8 a Galaxy Ansbach jsou nově součástí balíku Mittelfranken (kanál 8C).

Na území Čech připadá v úvahu zejména příjem DAB+ multiplexu Mittelfranken na kanálu 8C, který se u nás nepoužívá. V případě digitální sítě Unterfranken naopak dochází při dálkovém příjmu ke kolizi s vysílačem Milešovka (operátor Teleko) a Plzeň – město (firma RTI cz). Rozšíření v oblasti Mittelfranken je tímto dokončeno. Kromě programů Kultradio, Absolut Hot a Rock Antenne už byly zařazeny i dvě plánované regionální stanice. Multiplex Unterfranken chystá ještě rozšíření o Radio Primavera, Radio Galaxy Aschaffenburg a Radio Primaton.

autor: lukpo
Spustit audio