V ochozech zápasu pod širým nebem nechyběl ani Petr Švancara. Neskutečná záležitost, hodnotil

Plné tribuny, ale nikdo nedokázal jen tak od oka odhadnout, jestli padne návštěvnický rekord hokejové extraligy. Po druhé třetině zápasu pod otevřeným nebem mezi domácím Brnem a Plzní vyhlížela rekord také fotbalová legenda Petr Švancara. Jak se nakonec ukázalo, rekord nakonec padl, když na improvizovaný stadion dorazilo 18 514 diváků.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petr Švancara v roli diváka na venkovním extraligovém zápase Brna s Pardubicemi

Petr Švancara v roli diváka na venkovním extraligovém zápase Brna s Pardubicemi | Foto: František Kuna | Zdroj: Český rozhlas

„Těším se na to, že rekord padne. Přijde mi totiž, že tribuny jsou úplně narvané. Jsem hodně zvědavý, jaké číslo nakonec padne. Rekord by byl skvělý a to už jenom proto, že si jako fandové Komety přejeme nový stadion a to samozřejmě nejenom pro hokej, ale i na fotbal,“ říkal po druhé třetině Petr Švancara, když ještě nebyl znám oficiální údaj o návštěvě.

Přehrát

00:00 / 00:00

Bývalého fotbalistu Petra Švancaru behěm zápasu Brna s Pardubicemi vyzpovídal reportér ČRo František Kuna

Švancara se před nedávnem angažoval v projektu, jehož cílem byla rekonstrukce fotbalového stadionu Za Lužánkami. Podle jeho slov však už tehdy myslel i na hokejové využití Lužánek.

„Tato varianta mě napadla ještě před dokončením rekonstrukce fotbalového stadionu. Říkal jsem, že by na místě fotbalového stadionu mohla sehrát obdoba Winter Classic. To, že se Kometa rozhodla tento zápas uspořádat v takzvané „díře“, je správné, protože zde stál i jejich tehdejší stadion. Vytvořili zde neskutečnou záležitost a myslím, že by zde mohli hrát až do konce základní části,“ prohlásil bývalý ligový fotbalista.

Bývalý fotbalový útočník utkání Brna s Pardubicemi sledoval za bránou a podle jeho slov to bylo i z toho důvodu, že na zápas dorazil se synem, takže chtěl být mimo kotel domácích fanoušků.

„Chtěl jsem jít do klidnějšího prostředí, protože jsem se trochu bál o syna, který má dnes narozeniny, takže jsme zašli do VIP zóny. Přijde mi však, že je to na všech tribunách docela v pohodě. Logicky kromě kotlů, kde se vždy fandí a skáče o něco víc, a tak je to správně,“ hodnotil atmosféru Švancara.

Organizátoři před zápasem fanoušky žádali, aby byli co nejvíce spořádaní a aby na mobilních tribunách neskákali. Jak se nakonec ukázalo, diváci to respektovali a k žádným problémům během utkání nedošlo.

„Já jsem ani nevěřil tomu, že by se mohlo něco stát. Tribuny, které zde jsou, instalovala stejná firma jako v případě mého rozlučkového fotbalového zápasu, takže vím, že jsou spolehlivé,“ dodal na závěr Petr Švancara.

František Kuna, Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme