V pardubické Explosii došlo k výbuchu. Tři lidé jsou zraněni

21. srpen 2017

V pardubické Explosii došlo kolem 12. hodiny k výbuchu. Na místo vyjely čtyři vozy Zdravotnické záchranné služby Pardubického kraje včetně lékaře a také podnikoví hasiči. Tři lidé utrpěli středně těžká zranění.

Událost se stala v poledne ve výrobně střelného prachu. Podle mluvčí policie Evy Maturová už je místo zabezpečené a žádné další exploze nehrozí.

„V tuto chvíli jsou na místě kriminalisté, kteří provádí s techniky ohledání budovy, ta už byla označená za bezpečnou. Z místa byly převezeny tři osoby se středně těžkými zraněními do nemocnice. Na místě jsou také pracovníci báňského úřadu, kteří se podílí na vyšetřování příčin a okolností toho výbuchu,“ dodala Maturová.

Dva středně a jeden těžce zraněný

Podle mluvčího Zdravotnické záchranné služby Pardubického kraje už záchranáři na místě nezasahují: „Jednalo se o náročný zásah se třemi středně a těžce zraněnými. Především šlo o popáleniny, poranění tlakovou vlnou a velmi vážné poranění ruky. Po ošetření byli dva zranění transportováni do pardubické krajské nemocnice. Nejvážněji zraněný pacient byl převezen ve stabilním stavu na emergency Fakultní nemocnice Hradec Králové.“

Jeden ze zraněných zaměstnanců byl v odpoledních hodinách z pardubické nemocnice propuštěný, u něj se jednalo spíš o otřes. Druhý zůstane hospitalizovaný s lehčími popáleninami, popsal současný stav mluvčí Nemocnic Pardubického kraje Dušan Korel.

Předběžný odhad škody je 15 milionů korun. „Provozní nehoda už byla vyřešena a v současné době probíhá vyšetřování jak ze strany policie, tak ze strany obvodního báňského úřadu,“ řekl Českému rozhlasu Pardubice mluvčí firmy Explosia Martin Vencl.

Vjezd do areálu - nepovolaným nepřístupno
autoři: pta , ba , kop , wol
Spustit audio