V pátek a sobotu hrozí dopravní kolaps. Kolony se budou tvořit i na cestě k moři

Na silnicích hrozí od pátečního odpoledne do konce soboty dopravní kolaps. Řidičům, kteří vyrazí na prázdniny, cestu zkomplikují opravy silnic i kolony.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kolona, zácpa, doprava

Kolona, zácpa, doprava | Foto: Lukáš Milota | Zdroj: Český rozhlas

Komplikace se čekají i přes to, že silničáři od pátku do pondělí omezí menší práce na silnicích. „Odkládáme úpravy, které lze pozdržet. Je to například údržba svodidel, sekání trávy nebo úklid okolí dálnice,“ uvedl mluvčí Ředitelství silnic a dálnic Jan Rýdl.

Přehrát

00:00 / 00:00

Objízdné trasy od pátku do soboty nebudou žádné, varuje Ústřední automotoklub.

Největší kolony se dají čekat nejen kolem Prahy. „Na komplikace většího rázu mohou řidiči narazit na trase z Brna na Vyškov, na opravovaných dálnicích včetně D1, kolem Benešova, Českých Budějovic nebo Jihlavy,“ vypočítal mluvčí Ústředního automotoklubu Petr Vomáčka.

Při cestě do zahraničí hrozí komplikace také v Rakousku, Itálii nebo Chorvatsku. Komplikace se čekají zhruba ve stejnou dobu jako v tuzemsku, tedy od pátečního večera po celou sobotu.

Rakousko v neděli mezi sedmou hodinou a polednem uzavře brennerskou dálnici na úseku směřujícím na jih do Itálie. A to kvůli nálezu dvou leteckých pum.

Menší práce na silnicích se do pondělí zastaví. Aby lidé mohli odjet na prázdniny

Číst článek

„Kousek od města Spielberg se v Rakousku koná závod formule 1,“ upozornil Vomáčka. Kolony se podle něj budou tvořit i ve Vídni, a to kvůli opravám mostů. „Kolony se dají čekat na hlavním tahu kolem most praterského mostu. Opravy jsou ve stylu D1, most se zbourá a vede tudy zúžený provoz s omezenou rychlostí,“ dodal Vomáčka.

Problémy se dají čekat i v Itálii. „V Itálii jsou technické problémy s mýtným, tvoří se proto kolony. A v Chotvatsku se opravuje dálnice u ostrova Krk,“ varoval Vomáčka.

Objet riziková místa se ale tentokrát řidičům podle Vomáčky nepodaří. „Objízdné trasy nejsou skoro žádné, opravy a přetížení zasáhly všechny trasy směrem na jih do Chorvatska a Itálie,“ vysvětlil s tím, že na některých místech hrozí dopravní kolaps.

Ondřej Látal Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme