Berdych postoupil v Šen-čenu do finále, v Pekingu se Češkám nedařilo

Tomáš Berdych porazil i přes nepřízeň počasí v Šen-čenu Tommyho Robreda a postoupil do svého čtvrtého finále v sezoně. Naopak hned v prvním kole turnaje v Pekingu vypadly všechny tři Češky v pavouku. Petra Kvitová a Karolína Plíšková nepotvrdily pozici nasazených hráček. Barbora Strýcová nestačila na ukrajinskou kvalifikantku Bondarenkovou.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Berdych dobrý

Berdych dobrý | Zdroj: Reuters

V Šen-Čenu je největším soupeřem tenistů déšť, který zrušil už včerejší program a komplikuje i dnešní dohrávky. Tomáš Berdych v semifinále vyhrál nad Tommym Robredem první set 6:1, ve druhém dějství za stavu 3:3 ale opět začalo pršet a duel byl téměř na 3 hodiny přerušen.

Okamžitě po návratu na kurt získal Tomáš Berdych soupeřovo podání a vítězstvím 6:1 a 6:4 si zajistil postup do finále. O první letošní titul si zahraje se Španělem Garcíou-Lopézem až zítra.

Petra Kvitová z pozice druhé nasazené nestačila na Italku Saru Erraniovou a poprvé ze sedmi vzájemných zápasů prohrála. Českou světovou čtyřku trápily během zápasu zbytečné nevynucené chyby a kvůli problémům s levým ramenem nestačila ani na servisu.

Po vyžádané přestávce na ošetření ve druhém setu se servis tenistky z Fulneku zlepšil, přesto za stavu 4:4 zkaženými čopovanými údery darovala Erraniové brejk, který Italka vzápětí dopodávala k vítězství 7:5 a 6:4.

Boj o účast na Turnaji mistryň v Singapuru si značně zkomplikovala Karolína Plíšková. Devátá nasazená hráčka pekingského pavouka za 76 minut prohrála s Američankou Sloane Stephensovou 3:6 a 2:6.

Český zmar v čínském hlavním městě završila Barbora Strýcová, která se proti ukrajinské kvalifikantce Katerině Bondarenkové držela pouze do stavu 2:2 v prvním setu, pak už dominovala hráčka, která je v žebříčku WTA o více než 40 pozic za Strýcovou.

Tenisový turnaj žen v Pekingu (tvrdý povrch):
Ženy (dotace 4,749.040 dolarů):
Dvouhra - 1. kolo:
Stephensová (USA) - Karolína Plíšková (9-ČR) 6:3, 6:2, K. Bondarenková (Ukr.) - Strýcová (ČR) 6:3, 6:2, Erraniová (It.) - Kvitová (2-ČR) 7:5, 6:4.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme