V Podkrušnohorském zooparku v Chomutově se sejdou adoptivní rodiče chovaných zvířat

30. srpen 2012

V Podkrušnohorském zooparku v Chomutově se dnes (30.8.) opět po roce setkají lidé, kteří si tu adoptovali zvíře. Na celé čtvrteční odpoledne je pro ně připravený bohatý program, který vyvrcholí na statku domácích zvířat.

Adoptovat zvíře si může každý plnoletý zájemce. Adopce ho pak ročně stojí podle velikosti zvířete od stokorun až po desetitisíce.

Co adoptivní rodiče čeká, řekla Evě Holé mluvčí zoo Martina Pelcová: „Jak už jsou všichni zvyklí, začínáme komentovanou prohlídkou, zaměřenou na novinky uplynulého roku. Průvodcem pro tento den je sama ředitelka zooparku, Květa Rabasová...“

Podkrušnohorskému zooparku přispívá kolem stovky adoptivních rodičů. Zájem je většinou o menší nebo domácí zvířata. „Před nedávnem jsme začali i s jinou možností – ta se jmenuje sponzoring. Při něm si lidé mohou vybrat zvíře, jaké chtějí a dát částku podle jejich možností.“ dodává Martina Pelcová. Další možností, jak pomoci, jsou také dárcovské SMS. Vyberete si zvíře, které se vám líbí, napíšete DMS PZOO (jméno vybraného zvířete) a pošlete jí na číslo 87777.

autor: Eva Holá
Spustit audio