V polské Wroclawi odstartoval nový lokální DAB+ multiplex

26. leden 2018

Projekt LokalDAB, který byl poprvé představen již před třemi lety, si klade za cíl testovat cenově dostupná řešení pro malé vysílatele.

Polská Wroclaw se dočkala signálu prvního lokálního digitálního rozhlasového multiplexu. Síť s názvem LokalDAB je od pátku 19. ledna k dispozici na kanálu 11A a šířena výkonem 250 Wattů. Součástí multiplexu jsou programy Radio Wrocław, Radio Wrocław Kultura, Radio RAM, Radio Rodzina a Akademickie Radio Luz. O testech informuje web RadioPolska. Wroclaw je třetí lokalitou v Polsku, kde lze aktuálně naladit lokální DAB+ multiplex.

Projekt LokalDAB, který byl poprvé představen již před třemi lety, si klade za cíl testovat cenově dostupná řešení pro malé vysílatele. Vysílač je umístěn na sídle Radia Wroclaw, přibýt by měly ale další dvě oblasti. Další stanoviště má být na věži Komunikačního institutu (ulice Swojczycka) a poslední na věži MPWiK (ulice Długa). Vzhledem k zaplněnosti multiplexu, do něhož by se bez problémů vešly i další stanice, je stávající programová nabídka k dispozici s datovým tokem 96 kbps. Kromě samotných okruhů se počítá i s texty doplňkových služeb (slideshow, Journaline).

autor: lukpo
Spustit audio