V polském DVB-T odstartuje Super Polsat, má být určen sluchově a zrakově postiženým

7. březen 2016

„Věříme, že vytvoření takového programu má smysl jak z hlediska podnikání, tak pro celou společnost,“ tvrdí Telewizje Polsat.

Nabídku pozemní digitální televize v Polsku čekají změny. V tamním multiplexu 2 bude ukončena distribuce kanálu Polsat Sport News, která má být v budoucnu nahrazena speciálním programem Super Polsat. Informaci přinesl server Wirtualnemedia.pl a potvrdil ji již sám vysílatel. Podle oficiálního stanoviska tiskového mluvčího Telewizje Polsat Tomasze Matwiejczuka má být stanice určena pro osoby s tělesným postižením, konkrétně s poruchou sluchu a zraku. Vysílání tak má být opatřeno jak takzvaným audiopopisem, tak i doprovodnými titulky.

V souladu s polskou legislativou je vysílání takového kanálu, který přináší čtvrtletně alespoň deset procent svého obsahu opatřeného službami pro sluchově nebo zrakově postižené. Super Polsat by ovšem takového programu mohl zprostředkovat až sedmdesát procent. Matwiejczuk konstatoval, že jak na úrovni Polska, tak v celé Evropě prakticky neexistuje elektronické médium, které by obsah opatřený v takové míře přineslo. „Věříme, že vytvoření takového programu má smysl jak z hlediska podnikání, tak pro celou společnost,“ doplnil mluvčí Telewizje Polsat.

autor: lukpo
Spustit audio