V pražské Troji se otevírá nový most, usnadní cestu autům i MHD

Cesta mezi pražskou Trojou a Holešovicemi je ode dneška rychlejší. Město totiž zprovoznilo nový Trojský most. Řidiči tak už nemusí přes často ucpaný most Barikádníků.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tunel Blanka, Trojský most

Tunel Blanka, Trojský most | Foto: Filip Jandourek

Otevření mostu se dotkne i jízdních řádů MHD. Tramvajová linka 17 a noční tramvaj číslo 53 opět začnou jezdit v Trojské ulici.

„Dále dojde k úpravě trasy autobusové linky 112, která ve směru na Nádraží Holešovice pojede nově přes trojský most, tím pádem se zkrátí cesta z Troji do Holešovic,“ uvedl mluvčí společnosti ROPID Filip Drápal.

Za Trojský most, který je součástí tunelového komplexu Blanka, město nakonec zaplatí o 150 milionů korun víc, než kolik byla cena v původní smlouvě s firmou Metrostav. Podle mluvčího společnosti Františka Poláka je to tím, že si nakonec Praha objednala jiný most.

„S určitým zpožděním město Praha vyhlásilo urbanistickou soutěž, a teprve po podepsání kontraktu byla soutěž vyhodnocená a bylo rozhodnuto o tom, že bude postaven jiný, pravděpodobně o mnoho hezčí, ale také proto výrazně dražší most, který dneska Pražanéi vidí,“ uvedl Polák.

Sám tunelový komplex Blanka by město mělo zprovoznit na začátku prosince.

Veronika Neprašová, kov Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme