V Rožmberku opravují most a hlavní silnici. Objížďka vede přes Světlík a Frymburk

11. září 2017

Oprava hlavního tahu v Rožmberku nad Vltavou omezí dopravu z Českého Krumlova do Vyššího Brodu. Pracuje se mezi mostem a čerpací stanicí. Uzavírka má trvat do první poloviny prosince.

Pro řidiče směřující z Českého Krumlova do Vyššího Brodu to znamená objížďku přes Světlík a Frymburk. Ve směru od Českého Krumlova se řidiči dostanou nejdál na náměstí v Rožmberku.

„Budeme se samozřejmě snažit, aby příjezdy k jednotlivým domům občanů, kterých se to bezprostředně týká, byly co nejvíce umožněny. Uzavírka by se také neměla týkat sanitek, požárních vozů a podobně,“ dodává starostka Lenka Schwarzová.

Autobusová doprava zůstane zachovaná v náhradním režimu. „Jsou zajištěné autobusy pro děti, které jezdí do školy do Vyššího Brodu, nebo pro zaměstnance. Pokud by lidé chtěli daleko podrobnější informace, najdou je na webových stránkách www.mestorozmberk.cz,“ připomněla.

Pracemi mezi mostem a čerpací stanicí oprava hlavního tahu nekončí. Na jaře se bude pokračovat mezi mostem a okrajem města ve směru na Český Krumlov. Správa a údržba silnic tam opraví asfalt a město nechá opravit chodníky a obrubníky. Řidiči tak musí počítat s několikaměsíčními komplikacemi v dopravě.

autor: mvo
Spustit audio