V Sasku-Anhaltsku skončilo vysílání na kanálu 12C, síť prošla změnami

3. červenec 2017

Stávající programová nabídka multiplexu S-Anhalt je složena ze stanic Radio Brocken, radio SAW, Rockland, 89.0 RTL, 1A Deutsche Hits a 89.0 RTL in the Mix.

V německé spolkové zemi Sasko-Anhaltsko bylo ukončeno vysílání pozemního digitálního rozhlasu na kanálu 12C. Šlo konkrétně o multiplex S-Anhalt, který využíval šíření signálu z lokalit Wittenberg/Gallunberg, Naumburg a Zeitz. První zmiňovaný vysílač byl převeden do sítě na kanálu 11C, zbývající oblasti byly odpojeny. Multiplex S-Anhalt v tuto chvíli funguje na jediném kanálu z pěti vysílačů, z nichž tři mají vyzářený výkon 5 kW.

Stávající programová nabídka multiplexu S-Anhalt je složena ze stanic Radio Brocken (regionální verze), radio SAW (regionální verze), Rockland, 89.0 RTL, 1A Deutsche Hits a 89.0 RTL in the Mix. V současné době se tedy ve spolkové zemi Sasko-Anhaltsko vysílá na třech kanálech. Kromě privátní sítě na kanálu 11C jde o celoplošný multiplex Media Broadcast na 5C a MDR Sachsen-Anhalt na 6B. V období zlepšených podmínek bývá digitální rozhlas ze Saska-Anhaltska zachytitelný i na omezeném území Čech.

autor: lukpo
Spustit audio