V sobotu 2. dubna odstartuje již 32. ročník Běhu Safari

31. březen 2016

V sobotu 2. dubna odstartuje 32. ročník Běhu Safari na necelých 11 kilometrů. Závody pořádá ZOO Dvůr Králové ve spolupráci s Městem Dvůr Králové nad Labem a Tělovýchovnou jednotou. Zkrátka však nepřijdou ani menší závodníci, pro které je zcela nově připraven rodinný běh Lvím safari na 1800 metrů. Všichni návštěvníci ZOO navíc mají v tento den jedinečnou příležitost projít si pěšky Africké safari Josefa Vágnera. Safari bude přístupné po 13. hodině a jeho brány se uzavřou v 16:00 hodin.

Sportovní sobota ve Dvoře Králové bude zahájena rodinným během.

Malí závodníci vyběhnou na trať sami nebo za doprovodu svých rodičů v 10:30 od hlavního vjezdu do safari královédvorské ZOO, kde mezi 9:00 a 10:15 proběhne i registrace rodinného závodu.

Závodníci se mohou těšit na speciální trasu, která povede přes areál Lvího safari.

Běžci, kteří upřednostní delší trasu a zvolí hlavní závod na 10,9 kilometrů, se na startovní pole postaví ve 12 hodin.

Hlavní část závodu vede přes Africké safari, kde se v sezoně prohánějí stáda zeber, antilop a pakoňů. Tuto sobotu však bude patřit pouze závodníkům Běhu Safari.

Registrace a prezence všech závodníků do hlavního závodu je možná v den startu od 8:00 do 11:00 v kanceláři TJ Dvůr Králové na atletickém stadionu. Běžci budou poté dopraveni ke startu do dvorské ZOO.

Vyhodnocení rodinného závodu proběhne na parkovišti u zoologické zahrady na místě startu.

Hlavní závod bude ukončen na atletickém stadionu ve Dvoře Králové, kde budou vyhlášeni všichni umístění v jednotlivých kategoriích.

Ve výběhu u Safari kempu v ZOOlogické zahradě ve Dvoře Králové nad Labem máte jedinečnou možnost porovnat markantní rozdíl mezi žirafou síťovanou a Rothschildovou

Běžci, kteří nedosáhnou na stupně vítězů, nemusí být zklamaní. Každý účastník obdrží památeční diplom, díky kterému má v sobotu vstup do dvorské zahrady jen za polovinu. Stačí se diplomem prokázat na pokladně a užít si den v ZOO.

Všichni návštěvníci zoo navíc mají v sobotu 2. dubna jedinečnou příležitost projít si pěšky Africké safari Josefa Vágnera. Safari bude přístupné po 13. hodině a jeho brány se uzavřou v 16 hodin.

Ve stejný den se uskuteční také sportovní akce s názvem „Zkus maraton Kuks", která zve všechny zdatné běžce na maraton nebo půlmaraton se startem v Kuksu.

autoři: DV , Andrea Jiroušová
Spustit audio