V srdci České Kanady si budete moct vyzkoušet, jaké to je být zámeckým pánem

31. březen 2018

Jak vypadá zámek v noci a straší tam? Také vás to napadá při každé návštěvě? V České Kanadě to už brzy budete moci zjistit na vlastní kůži. Zámek Dobrohoř bude letos nově návštěvníkům po prohlídce nabízet i možnost přespání.

Zámek Dobrohoř, který leží nedaleko Starého města pod Landštejnem, má nové majitele pět let. Od té doby se hodně proměnil. Chátrající objekt postupně opravují.

Nyní připravují i apartmány, kde budou moci přespat hosté. „Tohle byla varna původního pivovaru a následně to fungovalo jako administrativní prostory zámku a ubytování pro zaměstnance. Poslední praktické využití byly kanceláře státních statků,“ ukazuje majitel Jan Mužák.

Do místností už se stěhuje nábytek. „Patřil rodině pana Břetislava Kafky, což byl řezbář a kamenosochař, který působil a žil v Červeném Kostelci, kde si u své manufaktury postavil krásnou vilu velmi nestandartního typu. Nábytek byl vyrobený pro potřeby té vily. Pozůstalí aktuálně dům prodali, takže sháněli umístění pro tento krásný nábytek a vzhledem k tomu, že nám sem tematicky relativně sedne, tak jsme se s nimi dohodli,“ vypráví Jan Mužák.

Ubytování pro hosty by mělo být na hlavní sezónu připravené. Zámek Dobrohoř je zatím otevřený pouze po telefonické domluvě, v květnu to bude o víkendech a od června do září denně kromě pondělí od 10 do 18 hodin.

autor: hoch
Spustit audio