V Třebíči se řidiči musí obrnit trpělivostí. Neprojedou přes Podklášterský most

9. květen 2016
Zprávy z

Aktuální dopravní situace v Třebíči je jedním slovem nelehká. Dnes ráno totiž dělníci uzavřeli Podklášterský most – klíčovou spojku v centru čtyřicetitisícového města. Denně tudy podle sčítání projede sedm až deset tisíc automobilů. Objízdné trasy přes Rafaelovu a Míčovu ulici jsou vyznačené.

„Podklášterský most je naprosto klíčový. V samotném centru Třebíče jsou jen dva mosty. Novodvorský a Podklášterský. Pokud bude o jeden méně, je už teď dopravním odborníkům více než jasné, že nastanou problémy. Proto se také na dnešek důkladně připravují jak hlídky městské, tak státní policie, které na problematických místech usměrňují dopravu,“ referoval přímo z ulic Třebíče reportér Michal Malý.

Míst, kde mohou vznikat dopravní zácpy, je v Třebíči hned několik. Jedno z nich je na křižovatce u Atomu a také ve směru na Poušov. „Jsou tam dva úzké mostky a řidiči si navzájem musí dávat přednost. Na silnici jsou sice zálivy na vyhýbání, do nich se ale vejdou maximálně tři auta. Pokud se jich do Poušov nahrne naráz třeba 50, nastane problém a silnice se ucpe,“ dodal reportér.

Kudy vedou objížďky?

Objížďky v Třebíči vedou přes severovýchodní obchvat města – tedy přes Rafaelovu ulici směrem na Velké Meziříčí a dále po Míčově ulici. Trasa měří 7,5 kilometru a je určená pro osobní auta. „Kamiony musí až na Novou Ves, Přibyslavice, a Okříšky po dvacetikilometrové cestě,“ informoval Michal Malý.

Třebíč, uzavřený Podklášterský most
autoři: mik , Michal Malý
Spustit audio