V úterý přijdou další silné bouřky, zasáhnou skoro všechny kraje

Meteorologové vydali výstrahu před silnými bouřkami. Kromě západních Čech by měly zítra zasáhnout celé území republiky. Výstraha platí od zítřejšího poledne do zítřejší půlnoci.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kroupy nad Prahou 15.8.2010 Roztyly

Kroupy nad Prahou 15.8.2010 Roztyly | Foto: Petr Slavík

„V úterý se budou zpočátku jen místy vyskytovat přeháňky a ojediněle i bouřky. Kolem poledne ale začne srážek přibývat,“ říká meteorolog Pavel Borovička.

Přeháňky a místy i bouřky, které se budou vyskytovat na většině území a ojediněle budou i intenzivní, budou doprovázené přívalovými srážkami s úhrny kolem 30 milimetrů, kroupami nebo silnými nárazy větru kolem 20 metrů za sekundu (72 km/h).

„Nejvyšší pravděpodobnost výskytu silných bouřek je v úterý v krajích Libereckém, Královéhradeckém, Pardubickém a Vysočina, tedy přibližně uprostřed republiky. Nejnižší naopak na západě Čech,“ upřesňuje meteorolog.

Během noci na středu bude srážková činnost slábnout, ale v odpoledních hodinách lze podle ČHMÚ minimálně do pátku očekávat na většině území přeháňky a místy bouřky, které mohou být ojediněle intenzivní.

Nejméně čtyři lidé zemřeli při záplavách v německém Bádensku-Württembersku

Číst článek

Obce zasažené víkendovými bouřkami už sčítají škody, na místo dorazili likvidátoři pojišťoven. Nejvíce postižené jsou obce na jihu Čech. Například v Malontech na Českokrumlovsku teď řeší hlavně poničené střechy. Kroupy v průměru až šest centimetrů tam také ubily čápa a jeho dvě mláďata.

Výstraha před bouřkami | Foto: Český rozhlas

ČRo Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme