Valonský regulátor bude přidělovat licence pro analogovou i digitální distribuci

8. březen 2018

„Jde o základní krok k digitalizaci éteru, který probíhá za podpory všech hráčů. Pracujeme intenzivně na tom, abychom Valonsko a Brusel zařadili mezi digitální krajinu budoucnosti,“ uvádí tamní vláda.

Valonská vláda chce usnadnit tamním belgickým stanicím, aby mohli snadno přejít z analogového vysílání do digitální distribuce. Učinit to chce tím způsobem, že vysílatelům se budou díky regulátorovi prodlužovat dle potřeby jak původní licence, tak zároveň k nim získá daná stanice možnost vstoupit na platformu DAB+. Plán je určen jak pro velké hráče, tak i regionální a komunitní rádia. Informuje o něm web La Lettre.Pro.

„Jde o základní krok k digitalizaci éteru, který probíhá za podpory všech hráčů. Pracujeme intenzivně na tom, abychom Valonsko a Brusel zařadili mezi digitální krajinu budoucnosti. Příchod DAB+ do našeho regionu otvírá dveře řadě novinek a v širším měřítku je součástí technologické a digitální revoluce, která postupně mění rádio v multimediální nástroj,“ konstatuje ve svém rozhodnutí vláda. Lídry digitálního rádia v Belgii jsou veřejnoprávní média VRT a RTBF, postupně se přidávají i někteří privátní hráči.

autor: lukpo
Spustit audio