Ve Skotsku začala fungovat digitální stanice věnovaná výhradně hudbě 80. let

9. březen 2018

Milovníci hudby osmdesátých let z České republiky nebo Slovenska nemusí být zklamaní. Rádio zprovoznilo také svůj internetový stream.

Nabídka pozemního digitálního rozhlasu DAB, respektive DAB+ přináší ve Velké Británii nepřeberné množství stanic různých žánrů. Program věnovaný výhradně hudbě 80. let má nyní také Skotsko. Stanice pod názvem Scottish Sun 80s je dostupná v rámci multiplexu „Central Scotland 1“. Na poměry britského digitálu je okruh šířen s uspokojivým datovým tokem 128 kbps. Hodnoty některých stanic se v DAB leckdy dostávají až na alarmující čísla.

Milovníci hudby osmdesátých let z České republiky nebo Slovenska nemusí být zklamaní. Rádio zprovoznilo také svůj internetový stream, který je dostupný na adrese: https://www.scottishsunradio.co.uk/80s/. Na vysílání skotského rádia není uplatňována geoblokace, takže obsah je možné bez problémů přehrát také na našem území. Nabídku „osmdesátkových“ stanic doplnily i další programy – Signal 80s, The Wave 80s a Pulse 80s. Ve stejném multiplexu jsou k dispozici například okruhy Go Radio Glasgow, Rocksport Radio nebo Talksport Scotland.

autor: lukpo
Spustit audio