Vedení Rádia Junior opouští Zora Jandová, spolupracovat s ním bude nadále

30. listopad 2016

V roli externisty se chce Jandová nadále věnovat projektům pro děti a jejich propagaci.

Digitální stanice Českého rozhlasu Rádio Junior bude mít od ledna příštího roku nové vedení. Jeho novou šéfredaktorkou se stane Šárka Fenyková, která nahradí v této funkci Zoru Jandovou. Jandová se Rádiu Junior věnovala od samého počátku v roce 2013 s mimořádnou péčí a energií. Nyní chce pozornost obrátit k dalším výzvám, jež na ni čekají v podobě divadelních rolí, pěveckých vystoupení a především dokončení studií a obhajoby disertační práce.

„Nové aktivity bych nedokázala spojit s prací v Rádiu Junior na plný úvazek. Ale nemám obavy, protože svěřuji toto své "dítě" do dobrých rukou své nástupkyně a celého našeho týmu“, řekla Zora Jandová. Oblíbená digitální stanice Českého rozhlasu vysílá v řadě distribučních kanálů. Zájemci si ji mohou naladit například díky Žižkovskému vysílači v rámci projektu DAB Praha na kanálu 12C, v multiplexech společností Teleko a RTI cz, v kabelových a IPTV rozvodech i na satelitu Astra 3B, pozice 23,5 stupně východně. Stanice je k dispozici i na webu Českého rozhlasu, kde funguje i speciální stream Rádio Junior Písničky.

Nová šéfredaktorka Rádia Junior Šárka Fenyková působí v médiích od roku 2002. Začínala jako moderátorka brněnského Rádia Petrov, v květnu 2014 přišla do Českého rozhlasu, kde působila jako redaktorka zpravodajství a publicistiky ČRo Brno, moderátorka a editorka Rádio Česko a v posledních letech se věnovala vedení programu Rádia Junior, pro které v současné době moderuje a připravuje řadu pořadů.

autor: lukpo
Spustit audio