Velcí rozhlasoví hráči ABC a SBS spustili DAB+ v dalších třech australských městech

12. duben 2018

Majitelé digitálních rádií si budou moci naladit například žánrové hudební stanice nebo speciální sportovní okruh, který nabídne pokrytí oblíbených australských disciplín.

Digitální rozhlasové vysílání DAB+ postupuje v expanzi nejen Evropou, ale daří se mu také v Austrálii. Důkazem je vstup velkých národních hráčů ABC a SBS do dalších třech tamních měst, konkrétně Canberry, Darwinu a Hobartu. Majitelé digitálních rádií s DAB+ tunerem si tak budou moci v dotčených regionech naladit řadu nových stanic - Double J, ABC Jazz, ABC Country, ABC Extra, ABC Grandstand Unearthed, SBS PopAsia, SBS PopDesi a SBS Chill.

„Je skvělou zprávou, že posluchači v Darwinu a Canbeře budou mít nyní přístup k celé řadě digitálních stanic ABC – od jazzu a sportu přes specializované programy, které už si zájemci oblíbili v ostatních australských městech. S nadcházející letní sezónou se mohou sportovní fanoušci těšit na čtyřiadvacetihodinové pokrytí svých oblíbených disciplín díky stanici ABC Grandstand Unearthed, a to včetně přenosů z australského kriketu,“ uvedl Michael Mason, ředitel rozhlasové divize ABC. Ve stejném duchu se vyjádřil i Pip Spilsbury, ředitel audio a mluveného obsahu v SBS.

autor: lukpo
Spustit audio