Velká spokojenost, hlásí skokan Roman Koudelka po vydařené kvalifikaci v Ga-Pa

Do Turné čtyř můstků nevstoupil podle představ, teď už má ale Roman Koudelka dobrou náladu zpátky. Český skokan na lyžích totiž v kvalifikaci na druhý závod, který se uskuteční v německém Garmisch-Partenkirchenu, obsadil dělenou sedmou příčku. A to mu na závěr roku 2015, jak potvrdil v rozhovoru pro Český rozhlas, udělalo velkou radost.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

skokan na lyžích Roman Koudelka

skokan na lyžích Roman Koudelka | Foto: Tomáš Kohout | Zdroj: Český rozhlas

Skoky v tréninkách vám zde v Ga-Pa příliš nevycházely, ale ten v kvalifikaci ano. Skočil jste 128 metrů a obsadil jste dělené sedmé místo. Jste spokojen?
Ano, jsem velmi spokojen. Neřekl bych sice, že by mi tréninky vůbec nešly, ale zkrátka jsem nevěděl, proč mi to neletí dál. Byl jsem docela unavený a nebyl jsem dostatečně nabuzený. Stále mi přišlo, že si energii šetřím na ten jeden skok a to se v kvalifikaci prokázalo.

Nepokoušeli jste se v tréninkových kolech laborovat se zkoušením lyží?
Nové lyže jsme zkoušeli. Stále testuji ty kratší, kterých jsem dostal dva páry, přičemž jedny jsou na lety v Kulmu. V tréninku mi však moc neseděly, takže jsem si říkal, zda si nemám pro závod vzít opět ty starší, které jsou delší. V kvalifikaci ale vše proběhlo dobře a s lyžemi jsem byl taky spokojen, takže ještě uvidíme, jak se rozhodneme.

Přehrát

00:00 / 00:00

S Romanem Koudelkou po kvalifikaci v německém Ga-Pa hovořil reportér ČRo Tomáš Kohout

Jak důležité je odprostit se od všeho, když skokan vstupuje na nájezdovou lávku? Nemáte někdy pocit, že se ze všech těch aspektů zblázníte ještě před tím, než dojedete na hranu?
Přesně tak. Navíc jsem zde testoval i nové kombinézy, takže toho bylo ke zkoušení hodně, což není úplně ideální. Před kvalifikací jsem ale vše hodil za hlavu a soustředil jsem se pouze na skok. Když jsem byl nahoře na věži, tak jsem se spíše zajímal o to, jaká vládne atmosféra pod můstkem a snažil jsem si to užít. Na skoku pak bylo znát, že jsem byl uvolněný.

Jakým způsobem se chystáte strávit silvestrovský večer?
Jako každoročně máme objednaný bowling. Já tedy ještě nevím, zda se zúčastním, protože jsem docela unavený, takže dám možná přednost masáži a sauně. Nejspíše to vidím tak, že si půjdu na chvíli zaházet, pak si přiťukneme na nový rok a následně rychle do postele.

Tomáš Kohout, Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme