Velkodistributor drog z Telče je za mřížemi. Kriminalisté ho zadrželi v Kolíně

27. květen 2016
Zprávy z

Muž, který podle policie ve velkém prodával pervitin na Telčsku a Jihlavsku, je za mřížemi. Kriminalisté si pro čtyřiadvacetiletého mladíka dojeli do Kolína, kde právě prodával větší množství bílého prášku jinému překupníkovi. Kromě drogy samotné, v pytlíku od kávy, vyšetřovatelé zajistili i desítky tisíc korun. Oba muži skončili ve vazbě a hrozí jim vysoké tresty.

Jde o muže (24) z Telče, který už měl problémy se zákonem, a také mu odebrali doklady za to, že řídil pod vlivem drogy. Druhým, který skončil v policejních poutech, je muž z Děčínska (45).

„Oba byli obviněni ze spáchání zvlášť závažného zločinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy,“ řekl kriminalista Pavel Krčál. „Oba byli již v minulosti za drogovou trestnou činnost soudně trestáni. Starší z obviněných si navíc v minulosti odpykal trest také za krádeže a v současné době je ve zkušební době podmíněného odsouzení.“

Droga v sáčku od kávy

Kriminalisté oba dva muže sledovali delší dobu, podle zjištění se scházeli na parkovištích u velkých obchodů po celé České republice. „Zajistili jsme sáček od kávy, ve kterém byla droga ukrytá, a také sedmdesát tisíc korun,“ přiblížil další kriminalista Radim Novák.

Spolu se dvěma muži policisté zadrželi dva řidiče, kteří je na místo odvezli – mladou ženu a muže. Oba byli následně propuštěni na svobodu.

Oběma distributorům drog hrozí až desetileté tresty.

autor: mik
Spustit audio