Vepřové závitky plněné kysaným zelím
Pokud hledáte nějaký nový a trochu netradiční recept na úpravu vepřového, recept od Mileny Novotné z Olešnice je přesně pro vás.
Budete potřebovat:
4 plátky vepřové kýty (asi 600 g)
sůl, pepř
8 plátků anglické slaniny
200 g bílého kysaného zelí
1 jablko
1 velká cibule
2 lžíce sádla
20 g másla
Postup:
1. Maso naklepeme, osolíme a opepříme.
2. Na každý kousek položíme dva plátky slaniny tak, aby přečnívaly přes okraj masa.
3. Na slaninu rozprostřeme část zelí a rozdělíme na ni jablko, které jsme pokrájeli na měsíčky.
4. Zamotáme do závitků a můžeme upevnit párátkem.
5. Cibuli nakrájíme nahrubo a osmahneme ji v hrnci na sádle.
6. Přidáme závitky a opečeme ze všech stran.
7. Pak je podlijeme 200 ml vody a vložíme do vyhřáté trouby.
8. Pečeme při 200 stupních asi 15 minut.
9. Nakonec do výpeku vmícháme máslo na zjemnění.
10. Hotové závitky podáváme se šťouchaným bramborem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.