Veřejné poslechy, diskuse, workshopy či koncerty nabízí 31. ročník Prix Bohemia Radio

Český rozhlas pořádá 31. ročník mezinárodního festivalu Prix Bohemia Radio. Letos se bude soutěžit v kategoriích dokument, pořad pro děti, zpravodajský příspěvek a reportáž a využití internetu. Kromě soutěží nabídne přehlídka rozhlasové tvorby v několika kategoriích také veřejné poslechy pořadů, workshopy nebo koncerty.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Prix Bohemia Radio 2014

Prix Bohemia Radio 2014 | Foto: Vladimír Staněk, Adéla Knajzlová

Mezinárodní festival rozhlasové tvorby Prix Bohemia Radio je tradiční mezinárodní soutěžní přehlídkou rozhlasové tvorby, jejímž vyhlašovatelem a pořadatelem je Český rozhlas. Cílem této soutěže je zvyšování kvality rozhlasové tvorby.

„Smyslem přehlídky je konfrontace tvůrčích přístupů k jednotlivým rozhlasovým formátům, abychom dokázali naši tvorbu zkvalitnit a vlastně posílili obsahovou kvalitu rozhlasového programu,“ říká ředitel Centra uměleckých těles Jan Simon.

Přehrát

00:00 / 00:00

Začíná 31. ročník mezinárodní přehlídky Prix Bohemia Radio. Její program přiblížil ředitel Centra uměleckých těles ČRo Jan Simon

Součástí akce je i doprovodný program. „Koná se velké množství odborných seminářů, které jsou ale otevřené i odborné veřejnosti,“ upozorňuje.

„Zároveň má festival i větší počet doprovodných programů, včetně živého představení v Divadle v Dlouhé o tom, jak se vytváří rozhlasová hra v takové nadsázce,“ doplňuje Simon.

Dnes večer vystoupí v rámci přehlídky ve Smetanově síni Obecního domu v Praze Symfonický orchestr Českého rozhlasu pod taktovkou dirigenta Jana Kučery.

„Program je nejen koncertní, který se váže na českou filmovou hudbu z dob předválečných až po tu současnou. Zazní například písně Jaroslava Ježka, ale také filmová hudba Luboše Fišera nebo Ondřeje Soukupa k oscarovému filmu Kolja,“ přibližuje šéf Centra uměleckých těles a pokračuje:

„V rámci tohoto večera proběhne také předávání výročních cen spojených s Prix Bohemia Radio, což jsou Ceny Jiřího Ješe a Karla Kyncla, budou uvedeny osobnosti do rozhlasové Síně slávy a to, co se stalo v loňském roce novou tradicí, bude zároveň ve spolupráci s Hereckou asociací udělena rozhlasová Thálie za nejlepší herecký výkon v rozhlasové dramatizaci.“

Festival Prix Bohemia Radio 2014 skončí ve čtvrtek.

ČRo Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme