Věřitelé Baumaxu otevřeli cestu k převzetí většiny prodejen společností OBI

Německá síť hobbymarketů OBI by už brzy mohla převzít většinu prodejen rakouského konkurenta Baumax. Věřitelé Baumaxu se dohodli na odepsání 40 procent dluhu firmy. Baumax se dostal do hluboké krize kvůli zhoršení situace na trhu s bydlením a po expanzi do východní Evropy.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hobbymarket už otevřel

Hobbymarket už otevřel | Foto: Vlasta Gajdošíková | Zdroj: Český rozhlas

Dvě třetiny prodejen Baumaxu z celkových 105 poboček by tak mohlo změnit barvy. Týká se to obchodů v Rakousku, České republice, Slovinsku a na Slovensku.

Prodejnám, které nenajdou nového investora, respektive kupce, hrozí podle vedení Baumaxu zavření.

Většinu poboček Baumaxu tedy čeká rebranding. Prodejny, které převezme společnost OBI, se budou zřejmě na krátký čas zavírat a přestavovat.

Šlo by o podobný proces, jako když před časem společnost Ahold přebírala značku Spar. V Česku se to týkalo zhruba 50 prodejen.

Postupné předělání Intersparů na supermarkety a hypermarkety Albert trvalo několik měsíců a podle Aholdu stálo asi 50 milionů eur, to je v přepočtu víc než miliardu 300 tisíc korun.

mkp, Tea Veseláková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme