VIDEO: České Radiokomunikace překvapily, Seznam.cz TV vysílá nakonec v multiplexu 3

10. leden 2018

V multiplexu 3 naladí program všichni diváci. Stanice je šířena v kódování MPEG-2 s průměrným datovým tokem okolo 2 Mbps, rozlišení programu je 544x576 obrazových bodů.

Informace webu Digitální rádio, že České Radiokomunikace získaly do jednoho ze svých multiplexů novou stanici Seznam.cz TV, se potvrdily. Program ovšem nevysílá překvapivě v Regionální síti 8, jak jsme předpokládali, ale v multiplexu 3, tedy DVB-T síti, která byla doposud považována za plnou. Multiplex 3 tak v současné době obsahuje jedenáct programových pozic – deset televizních stanic doplněných o Rádio Proglas.

V multiplexu 3 naladí program všichni diváci. Stanice je šířena v kódování MPEG-2 s průměrným datovým tokem okolo 2 Mbps, rozlišení programu je 544x576 obrazových bodů (pixelů), datový tok audia 128 kbps (též formát MPEG). Součástí Seznam.cz TV je také hybridní vysílání HbbTV – doplňkových informací pro chytré televizory a přijímače připojené k internetu. K dispozici je i elektronický programový průvodce (EPG). Díky němu si mohou diváci už nyní udělat představu o tom, co stanice, která odstartuje 12. ledna, nabídne.

autor: lukpo
Spustit audio