VIDEO: Český rozhlas Jazz vybral nejlepší alba loňského roku

5. duben 2018

Žánrovou stanice veřejnoprávního média můžete ladit prostřednictvím řady digitálních kanálů, k dispozici je mimo jiné v multiplexu ČRo DAB+.

Nejlepší alba loňského roku vybral v rámci svého žánru Český rozhlas Jazz, jediná jazzová stanice v českém éteru. Za nejlepší jazzovou nahrávku uplynulého roku označila stanice Český rozhlas Jazz album Země saxofonisty Luboše Soukupa. „Český jazz láme rekordy a ani rok 2017 nebyl výjimkou. Padesát loni vydaných alb totiž představuje vrchol novodobé české jazzové produkce,“ říká Petr Vidomus, dramaturg stanice ČRo Jazz.

Odborná anketa Česká jazzová sklizeň oslavila letos svůj pátý ročník. Na vítězné nahrávce se podílela Soukupova dánská sestava a jako hvězdný host beninský kytarista a zpěvák Lionel Loueke. Český rozhlas Jazz je čistě digitální stanicí, nicméně zájemci o tento žánr mají celou řadu možností, jak se mohou k jejímu vysílání dostat. K dispozici je například v multiplexech DAB+ včetně vysílačů Žižkov, Radeč, Hády a Hošťálkovice, kabelových sítích vybraných operátorů, na satelitu Astra, DVB-T a DVB-T2 multiplexu České televize a na internetu.

autor: lukpo
Spustit audio