VIDEO: Digimedia 2016 dnes nejen o DVB-T2, hybridním vysílání a DAB rádiu

25. květen 2016

K tématice se vyjádří špičkoví odborníci naší mediální scény i zástupců státní správy, včetně regulátorů Českého telekomunikačního úřadu a Rady pro rozhlasové a televizní vysílání.

Ač se může zdát, že digitalizace televizního vysílání skončila již před několika lety, opak je pravdou. Česká republika má před sebou přechod z technologie DVB-T na DVB-T2, rozvoj hybridního vysílání HbbTV, rozšiřování DAB vysílání v následujících letech a řadu dalších událostí, které bude bez váhání možné označit za milníky. Právě dalšímu vývoji v oblasti nejen televizního, ale i rozhlasového vysílání se bude věnovat dnešní konference Digimedia 2016, jejímž pořadatelem je Asociace českých reklamních agentur a marketingové komunikace (AČRA MK). Český rozhlas je jedním z partnerů AČRA MK a této konference, která začíná úderem deváté hodiny dopolední na půdě veřejnoprávní televize.

Zásadní bude hned úvodní téma nazvané „Jak budeme sledovat televizi“, které otevře několik velmi diskutovaných problémů digitalizace: Jaký je význam měření sledovanosti a zpracování (big) dat? Jaké jsou nové formy šíření TV obsahu a jaké jsou nové obchodní modely? Jak na to reaguje nový mediální zákon? A zejména horké téma posledních měsíců: rozvoj mobilního internetu, který si žádá nové kmitočty. Státem navrhovaným řešením je přechod na DVB-T2 a DAB. Musejí televize a rozhlas přecházet na nové platformy? Kdo ponese náklady na financování? A jaká je vlastně budoucnost DTT?

K tématice se vyjádří špičkoví odborníci naší mediální scény i zástupců státní správy, včetně regulátorů Českého telekomunikačního úřadu a Rady pro rozhlasové a televizní vysílání. Za Český rozhlas bude na konferenci řečnit ředitel Nových médií Alexander Pícha, který nahradil původně avizovaného generálního ředitele René Zavorala. Ten se bohužel z důvodu pracovního vytížení nemůže nakonec akce zúčastnit. Za Českou televizi pak budou diskutovat generální ředitel České televize Petr Dvořák a technický ředitel Ivo Ferkl. Kompletní program dnešní akce můžete najít na webu AČRA MK.

Konferenci bude možné sledovat formou videostreamu České televize. Web Digitální rádio přinese výběr toho nejzajímavějšího z akce jako aktuální zpravodajství.

autor: lukpo
Spustit audio