VIDEO: Dokumentární kanál History doznal významných změn ve vizuálu

1. červen 2017

Od začátku roku 2016 nepoužívá stanice symbol HD. Vysílatel tak prakticky dává najevo skutečnost, že vysílání ve vysokém rozlišení je pro něj naprostou samozřejmostí a standardem.

Významných změn týkajících se vizuálního stylu doznal v uplynulých dnech dokumentární kanál History. Na první pohled je patrná okamžitě proměna loga. Původní zlato-červený identifikátor je nyní bílý, umístěný je nadále do levé horní části obrazovky. Vizuálně se History přiblížilo svému sesterskému kanálu Crime+Investigation. Ten prošel kompletní proměnou vizuálu v průběhu ledna. Web Digitální rádio o ní referoval v této zprávě.

Od začátku roku 2016 nepoužívá History v rámci grafiky symbol HD. Vysílatel tak prakticky dává najevo skutečnost, že vysílání ve vysokém rozlišení (HDTV) je pro něj naprostou samozřejmostí a standardem. Pokud navíc operátor snižuje z nějakého důvodu HD verzi do SD kvality, zákazník to nepozná. Obsahově jsou tyto verze totožné. Grafika, kterou nyní History používá, je identická s USA a některými dalšími regiony. Stanice se dříve orientovala na historické dokumenty, od původního zaměření ale nakonec upustila.

autor: lukpo
Spustit audio