VIDEO: „Nalaďte si Wave v rádiu!“ Stanice natočila propagační spot k poslechu DAB+

8. červen 2017

Český rozhlas spustil ve středu 31. května ostrý provoz svého DAB+ multiplexu, který obsahuje kromě Radia Wave i další digitální stanice – například Jazz, D-dur nebo Junior.

Propagační spot, který láká na poslech digitálního rozhlasového vysílání DAB+, natočilo Radio Wave. Digitální stanice určená všem posluchačům, jež zůstávají mladí duchem bez ohledu na svůj věk, považuje šíření prostřednictvím DAB+ za důležitou součást svojí existence. Zatímco mobilní aplikace, případně on-line poslech, svádějí i k jiným aktivitám, klasické rádio se poslouchá do doby, než člověk opustí místnost, případně přeladí jinam.

Český rozhlas spustil ve středu 31. května ostrý provoz svého DAB+ multiplexu, který obsahuje kromě Radia Wave i další digitální stanice – například Jazz, D-dur nebo Junior. Toto vysílání je prozatím dostupné pouze v Praze a části středních Čech, v horizontu půl roku se ovšem rozšíří i do Brna, na Ostravsko a Plzeňsko. Radio Wave si tak budou moci naladit například i řidiči, kteří mají ve svém automobilu přijímač s DAB+ tunerem. Právě pro úspěch této technologie je motoristický průmysl klíčový.

autor: lukpo
Spustit audio