VIDEO: Operátor Teleko představil v DAB+ novou funkci Superfast DLS

24. srpen 2017

Středočeská společnost působí se svým rozhlasovým multiplexem mimo jiné na území Prahy a středních Čech, na severu republiky, v Brně a také Moravskoslezském kraji.

Příbramská společnost Teleko, která je jednou ze tří firem provozujících na našem území digitální rozhlasové vysílání, vylepšila svůj cloudový DAB multiplexer. „Získali jsme tak možnost používat nejžhavější technologickou novinku – Superfast DLS, tedy okamžité zobrazování radiotextů pro přepnutí stanice na přijímači,“ informoval člen představenstva příbramské firmy Tomáš Řapek.

Středočeská společnost působí se svým rozhlasovým multiplexem mimo jiné na území Prahy a středních Čech, na severu republiky, v Brně a také Moravskoslezském kraji (Lysá hora). Teleko bylo prvním operátorem, který před lety spustil digitální vysílání terestrického rozhlasu – nejprve ve standardu DAB, a později realizoval přechod na technologii DAB+. Příbramskou firmu později následovala západočeská společnosti RTI cz a také České Radiokomunikace. Od poloviny roku 2015 má svou vlastní síť i Český rozhlas na pražském Žižkově, se kterou bude následně expandovat i do Brna, Ostravy a Plzně.

autor: lukpo
Spustit audio