VIDEO: Podívejte se na nové řazení kanálů ve službě O2TV

10. duben 2018

Stanice Markíza International se díky změnám v této platformě posunula ještě více dozadu, a to přesně o pětadvacet pozic. Nyní ji zákazníci najdou až na čísle 135.

Největší IPTV operátor na trhu, společnost O2 Czech Republic, dnes provedl avizovanou změnu řazení kanálů ve své nabídce. Ve výsledku lze změnu hodnotit rozhodně pozitivně. Na přední pozice byly umístěny hlavní kanály celoplošných televizí, následované jejich klony a dále tematicky řazenými stanicemi, jako jsou filmy, dokumenty, dětské pořady a sport. Nové řazení programů začíná kanály ČT 1, ČT 2, Nova a Prima.

O2 CZ zrušila „nultou“ pozici a HD verze kanálu O2 Info, který také drobně upravil grafiku, se přesunula na pozici 13 (dříve 999). Atraktivnější umístění získala Televize Seznam, která je v HD verzi dostupná na pozici 11 (dříve 14), až po ní následuje zpravodajská ČT 24 HD. Společnost HBO Europe má nadále pohromadě všechny své kanály, které jsou dostupné v HD verzi. Díky umístění filmových kanálů si polepšila například stanice AMC HD nebo FilmBox Premium HD. Sportovní kanály začínají pozicí 70 a dle očekávání je uvádí O2TV Sport HD.

Po změnách v rámci O2TV došlo například k odstranění programových pozici sportovní televize 213, kterou minulý týden slovenský regulátor – Rada pro vysílání a retransmisi – odebral licenci. Pozice po stanici 213 obsahovaly několik týdnů pouze grafickou informaci, že jejich vysílání bylo ukončeno. Na Slovensku už mezitím vzniká další podobný projekt – televize Šport+. Kteří operátoři ji zařadí do nabídky, se teprve uvidí, licence je ale určena pro Českou republiku. Markíza International byla ještě více posunuta do zadu seznamu, a to z pozice 110 na 135.

autor: lukpo
Spustit audio