VIDEO: Slovenský rozhlas začal šířit svá rádia přes hybridní vysílání na satelitu a v DVB-T

5. květen 2017

Veřejnoprávní médium zároveň přepracovalo po grafické stránce kompletně podobu úvodní lišty. Virtuální červené tlačítko se nově označuje jako „rtv: ZÓNA“.

Slovenské veřejnoprávní médium Rozhlas a televize Slovenska (RTVS) začalo prostřednictvím hybridního vysílání HbbTV šířit všechna svá rádia, a to jak stávající analogové, tak i digitální okruhy. Služba pod názvem iRádio je dostupná na okruzích Jednotka a Dvojka, a to jak prostřednictvím satelitní distribuce – družice Astra 3B – tak i v rámci terestrického vysílání (DVB-T). Právě ze satelitu je možné službu využívat i v ČR.

Veřejnoprávní médium zároveň přepracovalo po grafické stránce kompletně podobu úvodní lišty. Virtuální červené tlačítko se nově označuje jako „rtv: ZÓNA“. Jednotlivé položky už nejsou pouze graficky ne příliš vzhlednými šedivými dlaždicemi, ale obsahují formou obrázků informace o tom, co zde diváci najdou. Kromě aplikace iRádio je zde k dispozici také dočasná služba – zpravodajský servis z dnes zahájeného MS v hokeji. V hybridním vysílání RTVS jsou tak k dispozici aktuálně čtyři nabídky. Nechybí tu archiv zpravodajství ani teletext.

autor: lukpo
Spustit audio