VIDEO: V Německu začala další fáze kampaně k přechodu na technologii DVB-T2

6. únor 2017

Vypínání původní DVB-T distribuce a její nahrazení technologií DVB-T2 nastane v prvních německých oblastech již 29. března letošního roku.

V Německu dnes začíná další fáze kampaně, která má diváky informovat o nutnosti přechodu ze standardu DVB-T na modernější přenos signálu DVB-T2. Promo spot ve dvou verzích, patnáctisekundový a půlminutový, je tentokrát zaměřen zejména na sportovní fanoušky, kteří by bez pochyby nechtěli přijít o fotbalový zápas v tu nejvypjatější chvíli. Kromě televizního vysílání bude kampaň k vidění na všech platformách včetně elektronických a tištěných médií.

Vypínání původní DVB-T distribuce a její nahrazení technologií DVB-T2 nastane v prvních německých oblastech již 29. března letošního roku. Pozemní vysílání DVB-T2 v Německu funguje pod hlavičkou Freenet TV. Programy veřejnoprávních televizí ARD a ZDF (mimo jiné i stanice Arte a 3sat) budou ve vysokém rozlišení šířeny volně, kódovány budou programy privátních vysílatelů. Komerční kanály mají být přístupné za symbolický měsíční poplatek – ročně má jít o částku přibližně 60 euro, přičemž v balíku bude okolo 60 stanic různých žánrů. V ostrém provozu začne služba fungovat od 1. července.

autor: lukpo
Spustit audio