Vlaky mezí Aší a Selbem vyjedou už za několik týdnů

16. listopad 2015

Projekt obnovy železničního spojení mezi Chebem a Hofem přes Aš a Selb se nezadržitelně blíží. Už dříve stanovený termín 13. prosince, kdy se plánuje zahájení provozu, by neměl být ohrožen.

Stavební úpravy probíhají podle předpokladů. Na německé straně jsou dokončovány mosty, upravována nástupiště nádraží v Selbu a staví se zde parkoviště pro auta.

Chystá se také výroba propagačních materiálů s tipy na výlet a zajímavostmi z regionu a jízdní řády pro nové linky.

Stavební část českého úseku je již hotova. Jako poslední je v plánu montáž zabezpečovacího zařízení, která proběhne na obou stranách hranice zároveň.

Čtěte také

V současné době probíhají už jen některé úpravy prostředí kolem budovy hlavního nádraží v Aši. Na těch se částečně podílí, spolu s Českými drahami, kterým nádraží patří, také město Aš.

Dne 13. prosince bude trať zprovozněna pro veřejnost. Očekává se velký zájem cestujících, proto je snaha doplnit připravovaný jízdní řád o další vlaky. Cena jízdného bude tento slavnostní den symbolická.

Kromě vyjížďky vlakem chystají pořadatelé také kulturní program na nádražích v Aši i Selbu a prezentaci organizací působících v cestovním ruchu.


Železniční trať mezi Aší a Selbem
autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio